Třetí chrám a syn zničení

18.01.2019 11:45

Milovaní,

protože nekoukám na televizi, ne že bych ji nějak odmítal, ale raději si nějaký ten dokument nebo film stáhnu... uniklo mi, že prezident Trump nejenže uznal Jeruzalém hlavním městem Izraele, ale rovněž vyhlásil výstavbu Třetího židovského chrámu. Při této příležitosti byly vyraženy pamětní medaile, kde je Trump přirovnán k perskému králi Kýrovy, kterého sám Bůh předem ustanovil k tomu, aby vystavěl II. chrám (Iz. 44:28).

 

V celku troufalý počin. Možná se pletu, ale nikde v písmu jsem nečetl, že Trump, nebo nějaký jiný člověk postaví III. chrám. Pokud si dobře vzpomínám, tak nový chrám má sestoupit z nebe (Zj 21:2). Bude to chrám, který už 2000let staví Kristus (1Pe 2:5) a jenž Pán osobně představí lidstvu. A ten si svou slávu vzít nenechá!

Ano, zdá se mi to jako velmi dlouhá doba, ale stále čekáme, až „vejde plný počet lidí z národů“ (Ří 11:25). Buďto je tak málo „pravých křesťanů“, kteří jsou Bohem uznáni pro vstup do „Nebeského chrámu – nebeského  Jeruzaléma“, nebo je Nebeský chrám, tak moc obrovský. Jediné, co můžeme s určitostí říci je, že pošlapávání Jeruzaléma pohany stále trvá, protože stále ještě nevešel plný počet pohanů a nedošlo k návratu skutečných Izraelitů zpět k Otci (Iz. 10:21-22).

Co se to tedy děje? Co říká písmo? Pán, Ježíš Kristus „nepřijde, dokud nebude zjeven syn nezákonnosti, syn zničení“ (2.Tes 2.kap). Pavel zde hovoří o „přítomnosti“ a „shromažďování“ nás k němu. Hovoří zde o jeho „neviditelné“ přítomnosti v „povětří“, o takzvaném vytržení jeho oveček k němu. Nehovoří zde o jeho příchodu na zemi v jeho slávě. Asi bych se opakoval a nechci se tomuto tématu teď věnovat, ale i učedníci se ptali Krista na jeho dva příchody „co bude znamením tvé přítomnosti + skonání (závěru) věků“ (Mt 24:3). Dále syn zničení se teprve zjeví krátce před Kristovou  „neviditelnou“ přítomností (při vytržení), ale tohoto samého syna zničení na konci jeho světovlády odstraní sám Pán projevením své přítomnosti (při fyzickém projevení své přítomnosti na konci tohoto věku). Opět tedy dvě přítomnosti – neviditelná pro nás, viditelná již s námi pro ty, kteří nevěřili.

Co to znamená? Kéž k vytržení dojde dnes, ale dokud nebude zjeven tento syn zničení, Antikrist, k vytržení nedojde. Tak hovoří písmo. Jenže na druhou stranu, tím, že byla ohlášena výstavba nového chrámu, víme tak, že vytržení je velmi, velmi blízko. Jak to můžu tvrdit?

Zmíněná 2. kapitola Tesalonickým ve čtvrtém verši říká, že syn zničení „usedá v chrámu Boha a veřejně ukazuje, že je Bohem“! Někdo možná namítne, že zde je míněn „chrám duchovní“, ale to nemusí být pravda. Proč? Jak může usedat v nebeském Jeruzalémě, který do té doby než se zjeví Antikrist, bude na 100% ještě v nebi – tedy neviditelný – a zároveň to dělat „veřejně“ (veřejně ukazovat, že je Bohem)? To prostě nedává smysl. Antikrist usedne v novém chrámu v Jeruzalémě!

Tento chrám je stavěn pro Antikrista ne Pánem pro Boha. Žalmista o tomto chrámu prorokuje „Pokud Jahve nebuduje dům, marně se na něm namáhají stavitelé. Pokud Jahve nestřeží město, marně bdí strážce“!

Ano, na svaté místo dají „ohavnost“! „Ohavnost, která působí zpustošení“! (Da 11:31) Také se o něm ve stejném verši dozvídáme, že „znesvětí tvrz“ (Da 11:31a) a že „hladkými slovy dovede k odpadnutí“ (Da 11:32) ty, kteří nemají lásku k pravdě. Vzpomeňte na to, co říkal Pavel v již zmíněné 2. Tesalonickým „nepřijde, dokud nebude zjeven syn zničení a nedojde k odpadnutí“. Jasnější to už snad být nemůže. Nadto vidíme jak mnozí křesťané a židé vítají výstavbu nového chrámu jako něco od Boha. Tomu se říká „hladký průběh odvedení od pravdy…“!

Vidíme již dnes, že se plní písmo a někteří židé se skutečně nechávají obelstít příchodem falešného mesiáše – Antikrista! Daniel uvádí: „A synové lupičů, kteří patří k tvému lidu, ti se nechají unést, aby se pokusili uskutečnit vidění, a budou muset klopýtnout“ (Da 11:14). Nejsem fanouškem konspirátorů, ale ti dlouhá léta neopakují na nic jiného než na to, že „synové lupičů“- „židovští bankéři“ (bank=benk=dábel - v prastarém jazyce) se snaží uskutečnit plán světovlády v čele s „židovským mesiášem“! My víme, že „hranice národů“ bude chtít odstranit Antikrist (Iz 10:13).

Třetí chrám není od Boha, ale od satana pro Antikrista!

Víme také, že pouhý ostatek Izraelitů se vrátí (Iz 10:21) Vrátí se i Efraim, jehož potomky, jak se podle mnohých výzkumů zdá jsou i dnešní stále rozptýlení Romové. Skuteční Izraelité s právem prvorozených po svém praotci! Kdy dojde ke splnění slibů vůči nim, zapsaných samotným Bohem do Písma? Jak to souvisí se stavbou „nebeského chrámu“? O tom zas někdy jindy.

18.1.2019

Milan H.

save@centrum.cz

https://zachranazdarma.webnode.cz/