Nesprávný pohled neromů na Romy, zpětná vazba z pohledu Romů

01.09.2020 14:20

Má dobrá a přemýšlivá spolužačka mi poslala složenku, kde je částka 35 000 Kč vyplacena jakési romce městem Most, jako obhajobu „rasistického“ pohledu neromů na Romy. Odpověděl jsem ji celkem tvrdě, ale překvapila mě svou pokorou a vnitřní silou, když uznala, že mám pravdu. Zjistil jsem tak, že velká část neromské populace nemá vůbec pořádnou zpětnou vazbu od Romů, aby vůbec měla šanci se vcítit do duší tohoto zatracovaného lidu.  Nerad, ale musím tedy i veřejně, abych dal šanci všem lidem „dobré vůle“. Vím, že je to dost tvrdé, ale s tvrdostí vašich názorů si vy sami hlavu také nelámete. Máte prostě jen svůj pohled a my ho musíme snášet. Nikdo si nedovolí ukázat vám druhou stranu mince. Já slabý, malý a bezmocný tak musím. Odpověděl jsem jí v tomto duchu:

Obhajovat pofidérní složenkou (já ti takových vytvořím stovky) řekněme „rasismus“, není správné. Pokud bychom chtěli porovnávat Romy a řekněme bílou část lidské populace, musíme přiznat, že největší zlo a zlodějina vychází právě od ní.

Já znám "Čechy", krade naprosto každý, rozkradou, na co přijdou, je to váš národní sport.  Dlouhé roky jsem pracoval v nejmenované firmě – brusné kotouče kradli po kilech, všichni! Celé naše město a okolí jsou toho plné. O současném zaměstnání raději pomlčím. Celé mladoboleslavsko je plné ukradených dílů ze Škodovky. Po škole jsem chvíli pracoval v Datartu, po nocích to tam rozkrádali vedoucí pracovníci. Všichni jsou samá „malá domů“. Nekradou jen dělníci, kradou ředitelé, manažeři, politici, majitelé firem, ve velkém okrádají stát, obyčejné lidi, o miliardy.  Ano, Češi kradou ve velkém, kdo nekrade není Čech a okrádá svou rodinu. Vlastně celá západní „árijská“ kultura je o zlodějině, vykrádání nerostného bohatství celých států, zotročování lidí „svobodou“ a kapitalismem…

A ty mi tady pošleš, jako obhajobu rasismu, tenhle "důkaz"? A to jsem teprve začal…

Nacismus, fašismus, komunismus, kapitalismus (zlodějina megarozměrů), atd., vše vynálezy těchto nadlidí. Bílá rasa vede svět do zkázy, není to tak?

Samotné písmo to dokládá. Je to tvrdé, ale písmo hovoří nekompromisně! Jsou to právě potomci Jafeta, kteří jdou včele s jejich knížetem Antikristem, Gogem z Magogu! (Ez 38:2,3) Světlí potomci těchto národů mu vytváří obraz. Obraz divokému zvířeti. Obraz samotnému ďáblu! Naopak zlatá hlava z Danielova vidění, nejlepší věk současného lidstva, byli blízkovýchodní hamité. Dnes nenávidění muslimové! Přesto byli daleko lepší! Jak je to jen možné?! Tmavý lepší než bílý?

Písmo jde ještě dál. Vláda Jafetovců, je i v zde popisována jako válkychtivá, ničemná, nejhorší v dějinách lidstva, se zvířecím srdcem, dokonce je popsána jako „velké soužení“. Jako hlína smíchaná s železem. Bezcenná oproti zlatým tmavým lidem! Je snad Bůh rasista? Ne, zná dobře vaše ničemné smýšlení! Celé písmo je poseto varováními před pohany! Přesto i vám dal šanci!

A právě vy nám žebrákům bezmocným chcete něco vyčítat?

Teď použiji slova jednoho moudrého Roma: „Tisíce let jste nás honili po lesích, měli jste dekrety, které vás opravňovali zabíjet nás, žili jsme z těžké práce ze dne na den, a teď chcete, abychom za pár let byli přizpůsobení vašim ohavnostem a nemravnostem? Víš, co je paměť národa? Češi rádi vyprávějí, jak těžce jejich národní paměť poznamenalo 40let komunismu. Ano, poznamenalo, nejsou světu, tak otevření, jako jiné národy, že?

 A co teprve tisíc let? Jak poznamená národ tisíce let vyhánění, hladovění, vyvražďování???“

My musíme být jiní! Přesto, na tu bídu, jsme pořád dobrosrdeční, radujeme se z toho mála, co máme, milujeme Boha, neválčíme, jsme lidští, nemáme zvířecí srdce, pudy, nezabíjíme, neznásilňujeme, nenávidíme pedofilii.

Ano, tu a tam krademe, krademe v malém, bezcenné haraburdí, naprosto nedosahujeme vaší zdatnosti ve zlodějině. Ano, Češi jsou mistři ve zlodějině. A pak ukazují na Romy, kteří ukradnou železo za pár korun, aby dali dětem, něco k jídlu? Je to snad závist?

Po pádu komunismu jste všechny těžce pracující Romy vyházeli ze zaměstnání, protože jste je nechtěli mít na očích. Nechtěli jste na ně koukat i na těch nejpodřadnějších pozicích. První jdou vždy Romové. „Seď doma, dáme ti almužnu.“ Naučili jste je systému sociálních dávek. Nebyl to záměr?

Do nedávna, pár let zpět, jste zdravé, inteligentní děti zavírali do zvláštních škol, celý život je přesvědčujete, že jsou horší, bezcenní a jiní a poté, když se vám to hodí, tak jim vyčítáte, že nejsou stejní jako vy?

Jednou až přijde k moci pravý Pán, Ježíš Kristus, naplní písmo a pokoří národy (zvláště pak pohany), za tohle všechno se budete stydět a plazit se, pak my, kteří se plazíme v tomto světě, budeme v tom budoucím vyvýšeni. Jak vás pak budeme soudit? My jsme Lazar a vy Boháč, jak dopadnete?

Píšu to, ne proto, že cítím nenávist, ale naopak se o vás bojím. Nevidíte, co máte před očima. Lest. Stále hledáte probuzení svého národa, ale probuzení bez milosrdenství není. Hledáte své bohatství, své probuzení, když máte všeho dostatek, a přesto mrzáka Lazara nenávidíte, protože sbírá drobky po vás? Váš národ, v budoucím světě existovat nebude, nebude národ český, slovenský, německý, polský, ruský ani ten americký. Bude jen Izrael, Egypt a Asýrie. Semité, Hamité a Jafetovci. (Iz 19:23-25)

Pokud jsme skutečně my pravým Izraelem, pak vy jste ztraceni.

 „Neposloucháte-li Mojžíše a Proroky, nedáte se přesvědčit, ani kdyby někdo vstal z mrtvých.‘“ Přesto pro vás z mrtvých vstal Kristus Ježíš, a ještě další dva vstanou!

Soudíte dle vnějšího zdání! Vaše pýcha, sebedůvěra, svéhlavost, tvrdost, zvířecí nemilosrdná srdce, se vám stala lstí. Příliš si důvěřujete, důvěřujete tomuto světu, svému bohatství, moci a pocitu důležitosti, jak v tomto, tak i světě budoucím.  Věříte, že i svět budoucí bude patřit jen vám. Pletete se, nejste o nic důležitější než my Romové.

Vaše současné prostředky, vzdělání, moc, jídlo, pití, peníze, majetky vám nebudou k ničemu ve světě budoucím, ve světě Ježíše Krista a Božích vyvolených. Bůh nebude soudit podle vás, vnějšího zdání, ale zkoumá srdce! Jak dopadnete, když máte srdce zvířecí, nemilosrdná?!

Zlomený duch a zkroušené srdce jsou přijatelná Bohu a nalomený výhonek Romů nedolomí.

Byl jeden bohatý člověk, a oblékal se do purpuru a kmentu a den co den skvěle hodoval.  20U jeho vrat lehával nějaký chudák, jménem Lazar, plný vředů, 21a toužil se nasytit aspoň tím, co padalo ze stolu toho boháče; dokonce i psi přicházeli a lízali jeho vředy. 22Stalo se, že ten chudák zemřel a byl anděly odnesen do klína Abrahamova; zemřel pak i boháč a byl pohřben. 23A když v podsvětí v mukách pozdvihl oči, uviděl v dáli Abrahama a Lazara v jeho klíně. 24I zvolal: ‚Otče Abrahame, smiluj se nade mnou a pošli Lazara, aby namočil špičku svého prstu vodou a ochladil můj jazyk, neboť trpím bolestí v tomto plameni.‘ 25Abraham řekl: ‚Synu, vzpomeň si, že sis už vybral své dobré ve svém životě, a Lazar podobně zlé. Nyní je zde potěšován, ty však jsi sužován. 26A k tomu všemu je mezi námi a vámi upevněna veliká propast, aby ti, kdo chtějí, nemohli přejít odtud k vám, ani se přepravit odtamtud k nám.‘ 27Řekl: ‚Prosím tě tedy, otče, abys ho poslal do domu mého otce, 28neboť mám pět bratrů, ať jim svědčí, aby také oni nepřišli do tohoto místa muk.‘ 29Abraham řekl: ‚Mají Mojžíše a Proroky, ať je poslechnou!‘ 30On řekl: ‚Ne, otče Abrahame, ale kdyby k nim přišel někdo z mrtvých, budou činit pokání.‘ 31Řekl mu: ‚Neposlouchají-li Mojžíše a Proroky, nedají se přesvědčit, ani kdyby někdo vstal z mrtvých.‘“ (Luk 16kap)