HOSPODIN JE BAÁL! KDO JE ANTIKRIST?

05.09.2019 11:19

Boží jméno – aktualizace článku

Hospodin je Baál! Kdo je Antikrist?

Boží duch proti Egu

Aktualizace k článku Boží jméno ze dne 27.08.2019 (viz. úvodní článek dole pod tímto doplněním)

Nerad píšu o takových věcech, ale níže uvedené myšlenky mohou být velmi důležité. V původním článku z roku 2016 jsem napsal, že Hospodin je Baálem. Vůbec jsem netušil o jak zásadní pravdu jde. Určitě víte, že jedním z největších hříchů Izraelitů bylo uctívání Baála namísto pravého Boha Izraele JHVH! Jistě si vzpomenete na proroka Eliáše a „jeho boj“ s Baálovými posluhovači.

Před příchodem toho „bázeň vzbuzujícího dne“ má znovu přijít „svědek“, který je symbolizován právě Eliášem (Mal. 3:23, Iz. 61:1, Zj. 11kap.). Tušíme, že Kristus tím, že přečetl pouze první část ze svitku Izajáše šedesáté první kapitoly: „Duch Panovníka JHVH je na mně, protože mne JHVH pomazal. Poslal mne přinášet radostnou novinu pokorným, ovázat rány zlomeným v srdci, vyhlásit zajatcům propuštění a vězňům otevření žaláře; vyhlásit rok JHVH přízně…“, poukázal na to, že druhou část naplnit nepřišel. Naplnění druhé části proroctví týkající se oznámení „dne pomsty našeho Boha“ a „obnovy skutečného Izraele“ nechá pravděpodobně právě na dvou svědcích, kteří přicházení před Izaiášovým „dnem pomsty“ a Malachiášovým: „bázeň vzbuzujícím dnem“.

Už jen z tohoto výčtu biblických veršů mi vychází jedna zajímavá myšlenka, která nesouvisí s tímto článkem, ale koresponduje s myšlenkou, se kterou „koketuji“ delší čas – tedy to, že současný Izrael není Božím dílem. Totiž před obnovou dnešního státu Izrael nebyl zjeven Eliáš, jak předpovídá svaté písmo (Iz. 61:4).

Teď zpět k námětu.

Víme tedy, že má přijít Eliáš, který vše obnoví. Obnoví pravé uctívání. Obnoví Izrael. Dokonce obnoví zpustošená města v Izraeli. (Mal. 3:24). Ozřejmí, kdo je uctívačem Baála a jak je důležité poznat a uctívat pravého Boha JHVH.

Z mého úhlu pohledu, tak jako z pohledu prvního Eliáše a Božího slova, dnes „není na světě ani jediný, kdo by měl porozumění a kdo hledá pravého Boha JHVH“ (Ří 3:10,11, Kaz. 7:20, Ří 11:2,3). Nikdy, nikde jsem nepotkal ba ani nezahlédl „křesťana“ („Kristovce“ - pravého následovníka Ježíš Krista) naplněného Božím duchem a Boží mocí, jak předpokládá písmo (Jan 14:12, 1Kor. 4:20, 1Kor 1:17,18). Křesťana, který přemohl odvěkého nepřítele - své Ego a na jeho místo dosadil toho původního, který má člověka vést – Božího ducha.

Mílím se? Jsou jich tisíce? Nevím. Když čtu písmo, nový zákon, vidím, jak mocně působil svatý Boží duch v prvním století, což mělo být jen předobrazem tomu, čeho měli být schopní ti zralejší a zralejší „křesťané“ v budoucnu. Namísto „Boží moci“ vidím jen a jen úpadek. Místo Boží moci, lidskou sílu – Ego. Ego a samé upovídané mluvky! (1Kor. 2:1, Mat 15:9, 1Kor 1:17,18) Boží slovo ale říká „Boží království nepřichází slovy, ale s Boží mocí“ (1Kor. 4:20). Nebo je zde někdo takový, jako byl například obyčejný člověk Petr nebo Pavel, kterým by pod nohy pokládali nemocné, aby se jen chůzí kolem nich uzdravovali? (Sk. 5:15) Je tu někdo takový, kdo vleze do nemocnice a uzdraví všechny, které potká? Dokonce bez nároku na odměnu? Bez nároku na slávu?!

Kdo je Petr? Kdo je Pavel? Nic proti tomu, co má být zjeveno na nás v poledních časech! (Sk 2:17, 1Kor 13kap.) Ta nevím, Bůh nemůže lhát. Buďto je všechno špatně a musíme se všichni zastavit a být obnoveni, nebo nejsme v posledních dnech!

Vidím mnoho falešných učitelů, kteří rádi hovoří o správných věcech, dokonce o působení Božího ducha a možná mají nějaké skutky, ale vesměs na tom nehorázně vydělávají. Chtějí být vidět. Chtějí být slavní. Je mi z nich opravdu zle. To nejsou Boží děti. Čiší z nich Ego a ne Boží svatý duch! Jejich ovoce je pro tento svět a pro bohatství! Možná právě z tohoto důvodu nehovoří o posledních dnech o  Jeho království.

Není zde jediný, kdo by byl jako Kristus – což je Jeho podmínkou! Máme být jako Kristus (1Kor 11:1, 1Kor 15:47-49). On nedělal nic ze své vůle - ze svého Ega, to jeho Otec v něm pracoval (Jan 5:19, 2 8:28) To pracoval Boží duch, který v něm přebýval. Nechal se vést Božím duchem. To je ta Cesta.

Adam Božího ducha ztratil, a tak ihned zemřel! Nezemřel až za nějakých 900let. Bůh nelže! Otec řekl: „v den, kdy z něho pojíš, zemřeš. A tak se stalo! Nešlo o smrt tělesnou ani duševní (Ega). Šlo o smrt duchovní.

Našim nepřítelem je SMRT – ztráta Božího ducha! Ne smrt tělesná a už vůbec ne smrt dušení. Smrt duše je naopak žádoucí. Kde potom jsou ty nesmyslné výklady o nesmrtelnosti duše? Svou duši máš zahubit! (Gal 6:8, Mat 16:25) Ztratit duši, tedy Ego, abys získal život = Božího ducha!  Duše, rozuměj Ego, se totiž vyvýšilo do postavení Božího ducha, tedy vládce nad tvým tělem. Tělo, duše, Ego se nedokáže podřídit Bohu! Pouze Boží Duch (Ří 8:7), který ti má vládnout!

„Duševní smýšlení, totiž znamená smrt“, jak vysvětluje apoštol Pavel v listu Římanům 8:6,7 (Gen 2:7). Vláda duše nad lidskou bytostí je kořenem všeho zla na světě! Člověku totiž nepatří ani, aby řídil svůj krok. Dělej vše možné, abys získal Božího ducha. To je ten „olej“, který nutně potřebuješ! Jdi a kup si ho od Toho, kdo ho rozdává zdarma…

Mnoho lidí má zmatek v tom, co je duše, duch a tělo. My jako lidské bytosti jsme složeni ze tří částí, z nichž by měl převládat a vládnout Boží duch. Bohužel po ztrátě Ducha v Edenu převládlo nad lidským tělem Ego (duše, naše já, vnitřní člověk).

Opět jsem se trochu dostal od tématu a rozhodně tyto myšlenky rozvedu v jiném článku.

Dva svědkové budou mít s obnovou opravdu dost práce. Oba předobrazy dvou svědků, Mojžíš a Eliáš, oslavovali Boží jméno před Izraelity a očišťovali od falešných Bohů.

Existují podložené názory, že Nimrod po zmatení jazyků vešel do světa ve známost pod různými jmény. Tento Boží odpůrce (ANTI-JHVH), falešný bůh, byl později znám jako Marduk, Baál, Gilgameš, Saturn, pravděpodobně Apollón (Apollyón), ale i například egyptský Osiris.

„Mocný“ Nimrod se měl narodit během období zimního slunovratu, tedy v druhé polovině prosince. Stejně jako Marduk, který podle Babyloňanů založil Babylón. My z písma víme, že Izraelité tohoto muže, jenž stál u zrodu tohoto města, nazývali NimRod (Gen. 10:10). Stejný svátek slavili Římané na počest falešného boha Saturna – Saturnálie. A tak i dnes takzvaní křesťané ve stejném období oslavují narození svého boha Hospodina, 25.12! Přestože vědí, že se tak nestalo a jedná se pouze o pohanský zvyk přejatý z falešného uctívání (a opět jsme u Baála…)

Všechny uvedené falešné bohy spojuje niť táhnoucí se dlouhými věky – jedná se například o „poutníky“, tak jako putuje po obloze Slunce, často jsou spojování s uctíváním Slunce a se ZNOVUZROZENÍM! Pohanské oslavování slunovratu není nic jiného než připomínka znovuzrození Slunce. Jsou také označováni titulem PÁN (angl. LORD). I neslavné nahrazování božího jména titulem „pán bůh“, tak nemusí být zcela správné a jasné. Nebo je v písmu zmínka o tom, že by Kristus nazýval Otce „panem bohem“? Pán bůh je i Baál, Nimrod, Marduk, jak má obyčejný člověk poznat koho vlastně myslíte, pokud navíc jsme jako křesťané plni „velkobabylónských“ zvyklostí a ohavností?

Ano, Velký Babylón. Velký zmatek mezi křesťany…

Víme, že Nimrod byl předobrazem Antikrista. Dokonce snad slíbil, že se vrátí. Povstane jako bájný Fénix „z prachu a popela“ na křídlech ohavnosti. Jednoduše se narodí znovu – dojde k jeho ZNOVUZROZENÍ.

A tak si jeho služebníci dodnes v období Vánoc připomínají, vědomě či nevědomě, že se jednou vrátí! Ano, pohanský bůh Hospodin je dalším z hlavních adeptů na Nimroda!

Náhle mi to došlo, proč „semeno hada“, v čele s nadpozemskými vládci, i těmi pozemskými, skrytě tahajíce za nitky ovládající svět buduje světoříši tmy. Antikristovu říši! Vždy se mi zdálo, že satanovi služebníci už od dob Babylonských (Dan 2.kap.) budují jakousi obdobu Božího království, ale prostřednictvím jiných sil (tisíciletou říši, ráj na zemi, nadlidskost, dokonalost, dlouhověkost, atd.). Divil jsem se tomu „závodu“ mezi Božím královstvím a satanovým. Divil jsem se, co z toho ti mnozí služebníci zla mají, kdo jim, co slíbil, že ho tak neskrytě následují a podporují. Teď už rozumím té rovnováze sil.

Náhle mi to došlo. Odpůrce pravého Boha, Baál, chcete-li Nimrod, slíbil, že se vrátí, že bude vzkříšen, že se narodí znovu. A odmění všechny, kteří mu sloužili... Všichni znovu povstanou a budou s ním vládnout!!! Co nám to připomíná? Opět ta paralela k Božímu království.

Nemožné?!

Máte rádi vědu? Už nacisté prováděli šílené experimenty na lidech i zvířatech, které nyní skrytě i neskrytě pokračují dále. Víte, co je „eugenika“? Wikipedie říká: Eugenika je směr zaměřený na studium metod, které povedou k dosažení co nejlepšího genetického fondu člověka!“ Dnes tomu říkáme „genetika“, studium DNA. Není to nic jiného, než snaha o božství, nadlidskost, dokonalost. Tedy opět to, co nám slibuje Bůh JHVH, ale snaží se o to i síly zla.

Odvěká sporná otázka: „Zvládne Boží odpůrce jako vládce tohoto světa to, co Bůh?“

Vůbec všechny vlády (divoká zvířata Daniela a ze Zjevení) se snažili o světovládu a o nadlidskost. To je ta niť, která je spojovala. Ale proč?

Proč písmo říká, že v časech konce to bude jako za dnů Noema? V jeho časech po zemi pobíhala různá hrůzná geneticky zmanipulovaná stvoření. Od lidských po zvířecí hybridy. To mohlo bylo jedním z důvodů Božího zásahu. Něco podobného totiž v budoucnu bude rozhodovat o způsobilosti pro záchranu v budoucnu (označení divokého zvířete, bestie). Ukazuje se, že plánované čipování lidí nebude jen o zrušení hotovosti, elektronických platbách do těla zabudovaným zařízením, ale je dost pravděpodobné, že implantací tohoto čipu dojde k rozšíření lidského vědomí, k propojení lidí a strojů a dost možná i ke změnám v genetickém kódu člověka! A jsme v předpotopním světě! Kniha Kazatel k tomu dodává: „To, co bylo, je to, co i bude, a to, co se dělalo, je to, co se bude dělat. Není nic nového pod sluncem“ (Kaz 1:9).

Pro mnohé dnes je to představitelná verze budoucnosti, prostě technicky se k tomu dost blížíme. A co další možnost? Umíte si představit, že by vědci dokázali naklonovat třeba mamuta? Asi ano, že? Proč by tedy nemohli umět znovu naklonovat třeba Nimroda? Probudit ho ze smrti? Vytáhnout ho z té bezedné jámy, z propasti?

Bible nám potvrzuje. Zjevení 9. a 11. kapitola hovoří o „propasti“, ze které vystupuje Bestie. Tento král je nazván Apollyónem, což není nikdo jiný než řecký falešný bůh Apollón, další kandidát na Nimroda.  Všimněte si, že z propasti s ním vystupuje i mnoho jeho démonských služebníků. Co je tou bezednou jámou, propastí nám z osvětluje na mnohých místech písmo. Je to SMRT.

„Mocný“ Boží odpůrce Nimrod/Baál povstane a vzbudí ty své posluhovač, kteří mu věrně po dlouhé věky sloužili. Pokud je to pravda, tak na zemi skutečně nastane peklo!

Prosakují informace, že jistá „Kabala“ mocně stojí za velkou částí příprav příchodu tohoto světovládce. Slovo „kabala“ neznamená v původní jazyku lidstva nic jiného než „pro Baála“. Tak ano, pracují pro Baála. Dokonce tu byl nedávno plán obnovit uctívání Baála v západních zemích.

Právě pro tohoto falešného boha nyní Izraelité plánují výstavbu III. chrámu! (viz. článek III. Chrám)!

Avšak dokud nebude zjeven tento Antikrist, syn nezákonnosti a zničení, nedojde k návratu Krista. Jinými slovy, pokud věříte ve „vytržení“, tak nedojde k vytržení, dokud nebude zjeven tento Antikrist. Pozor nečekáme na Antikrista, nevyhlížíme jeho přítomnost, ale Kristovu!

O Ježíši Kristu je napsáno: Bude pást asyrskou zemi mečem, zemi Nimrodovu v jejích branách. On nás vysvobodí od Asýrie, až přitáhne do naší země, až vstoupí na naše území

Pokud tedy Nimrod je tím Antikristem, pak je to ještě horší, než jsme si kdo vůbec dokázali představit! Dobře si tedy rozmyslete, jak nazýváte pravého Boha. Hospodin je Baal. Je to falešný bůh! A Baál je znám také jako Pán.

Nazývat pravého Boha Hospodinem je z mého pohledu stejné, jako nazývat Ježíše Krista, Antikristem a omlouvat to tím, že On pochopí, koho tím myslíme!

Opusťte tuto pohansko-babylonskou tradici! Pravý Bůh JHVH má v původní řeči lidstva jména zřejmá, ale zatím vám stačí ho nazývat jeho jazykovými odvozeninami, jako je Jahve, Jah nebo prostě Otec. A to do doby, než zjistíme, jak jeho jméno zní skutečně.

Stejné je to i s Kristem. Jeho jméno určitě nebylo Ježíš, ale pravděpodobně Ješua, Javašua, nebo Jehošua, ale nic nám nemůže v tuto chvíli zabránit ho nazývat Ježíšem Kristem. Nazývat ho ale Nimrode nebo Bále by byla trestuhodná troufalost.

Tak proč nazýváte našeho Otce Hospodinem?!

Připomínám, že nejsem Svědek Jehovou, nikdy jsem jím nebyl a věřím, že je za znevažování Božího jména stihne trest. Na druhou stranu mi nikdo nemůže zabránit Boží jméno velebit, když tak přikazuje Písmo!

Září 2019

Milan H.

Původní článek „Boží jméno“ zde:

https://zachranazdarma.webnode.cz/news/bozi-jmeno/

nebo

https://kristusjezis.cz/bozi-jmeno/